Behandling af Rectus Diastase - Delte mavemuskler

Hos Aalborg Fysioterapi har vi regionens største kompetenceteam inden for Rectus Diastase. Teamet består af 4 fysioterapeuter, som har specialiseret sig i delte mavemuskler og håndteringen heraf.

Rectus diastase betegner en unaturlig separation af muskelbugene i de lige mavemuskler (musculus rectus abdominis). Deraf betegnelsen “delte mavemuskler”.

En separation på over 2 fingersbredder anses som en rectus diastase, men det handler ikke kun om bredden. Det handler også om spændingen i bindevævet. Hvis bindevævet er løst, blødt og ustabilit, uanset afstand, under aktiv test, så har du også en rectus diastase til trods for en afstand under 2 cm.

En rectus diastase opstår på grund af øget pres indefra (f.eks. en baby) mod det bindevævsstrøg, linea alba, der løber på langs gennem mavemusklerne. Bindevævet strækkes tyndere, bliver svagere, og der opstår en rectus diastase.

KLIK HER for nærmere info om pris og bookning af tid.

Kan træning lukke din rectus diastase?

Ja! Med den rette vejledning og instruktion kan du via specialiseret træning få bindevævet i linea alba til at re-organisere sig.
Principperne for den rette træning og bevægelse er:

Mavemusklerne er ikke adskilte fra resten af kroppen, men er en del af et større muskel- og fasciesamspil og lader sig påvirke heraf. Det er derfor væsentligt at erkende, at kerneøvelser (coretraining) eller mavetræning alene ikke vil give noget positivt resultat i forhold til rectus diastase.

Konsekvenserne af rectus diastase kan være mange, både funktionelt og æstetisk.

Hvordan viser en rectus diastase sig?

Diastasen afslører ofte sig selv ved den såkaldte ’toblerone-mave’, hvilket vil sige,  at maven spidser til på langs, når mavemuskulaturen spændes. Det ses især i rygliggende stilling. Du kan selv teste om du har en rectus diastase:

Delte mavemuskler måles typisk i fingerbredde. Alt over to fingerbredder anses for en rectus diastase. Det er ikke kun bredden af diastasen der er vigtig, men også spændingen eller mangel på samme, der er afgørende. Linea alba skal blive fastere når mavemusklerne spændes, så mærk efter både bredde, dybde og fasthed, når du måler din rectus diastase.

Priser

Det specialiseret team af fysioterapeuter inden for Rectus Diastase er: Caroline B., Caroline L. og Nina.

Priserne er specialist takster, hvor der ikke gives yderligere tilskud, hvis har henvisning fra lægen.

Book tid

Du kan også booke tid ved at ringe ind på telefon 98 14 33 33 eller mail til kontakt@aalborgfysioterapi.dk

Scroll to Top
Vi bruger cookies på aalborgfysioterapi.dk. Cookies anvendes til statistik og nødvendig funktionalitet.