Fysioterapeutisk løbestilsanalyse

I vores løbeklinik anvender vi ofte løbestilsanalysen til at rådgive og vejlede løberen mest optimalt.

Klassiske situationer, hvor man som løber, vil få stor gavn af en løbestilsanalyse:

Nedenfor kan du læse mere om løbestilsanalyser foretaget hos Aalborg Fysioterapi, og hvordan de adskiller sig fra løbebutikkernes test, men her er nogle hovedtræk:

-

Ved at vælge at få foretaget en løbestilsanalyse hos Aalborg Fysioterapi, er du sikker på at blive mødt af en idrætsfysioterapeut, med speciale i netop analyse af løb.

Hos Aalborg Fysioterapi tilbyder vi en komplet fysioterapeutisk løbestilsanalyse for kun 598 kr.

Andet og mere end en test i løbebutikken

Vi ser på hele kroppen og samspillet mellem de enkelte kropsdele. Ved videooptagelser der laves i sportsbutikkerne, i forbindelse med køb af løbesko, filmes der typisk kun bagfra, og der kigges udelukkende på fødderne.
Men optimal løbestil handler om meget mere end fodstilling. Årsagerne til fejlbelastning, løbeskader og uoptimal løb er talrige, og kan findes i fødder, underben, knæ, bækken/hofte og ryg.

Kameravinklerne har stor betydning for præcisionen i de optagelser, vi laver. Vi har derfor indrettet løbeklinikken med et særligt afsnit for analyse af løbestil, hvor vi ved hjælp af bl.a. kalibreringsfelter, optimal lysopsætning og highspeed kamera kan teste dig med stor nøjagtighed.

Du bliver videofilmet fra forskellige vinkler på løbebåndet, og imens er der mulighed for at følge med ‘live’ på en fladskærm.

Skræddersyet undersøgelse - og en plan med dig hjem

Ved altid at se på det samlede billede, finder vi frem til årsagssammenhænge, når det gælder såvel skader og uoptimal løbestil. Vi tager bl.a. udgangspunkt i følgende:

I en fysioterapeutisk løbestilsanalyse fokuserer vi på bevægekvaliteten i din løbestil og vurderer styrke, stabilitet, bevægelighed og løbeteknik – herunder rytme, holdning og kadence.

På baggrund af analysen af dit løb, laver vi sammen en plan for, hvilke tiltag der skal til, så du f.eks. kan blive skadesfri, løbe mere energieffektivt eller løbe hurtigere.
Det kan være alt fra træningsvejledning, løbetekniske øvelser, trænings specifikke øvelser, behandlingstiltag, køb af løbesko eller indlægssåler.

Gå til vores ONLINE BOOKING for at bestille tid eller ring ind på tlf. 98 14 33 33.

Til orientering er der omklædnings- og badefaciliteter på klinikken, som du er meget velkommen til at bruge både før og efter løbetesten.

Løbestilsanalyserne udføres af fysioterapeut med speciale i løb.

Skriv gerne til os på  hvis du har spørgsmål.

Scroll to Top
Vi bruger cookies på aalborgfysioterapi.dk. Cookies anvendes til statistik og nødvendig funktionalitet.