Behandling af Kæbeled

Kæbeleddet sidder lige foran øret og er et todelt led med en bruskskive imellem.
Leddets anatomi gør, at vi kan lave flerdimiensionelle bevægelser med kæben.

Problemer med kæbeleddet kan bl.a. give sig til udtryk ved, at man ikke kan åbne eller lukke munden helt. Man kan have fornemmelsen af at bide skævt, og det klikker eller smerter, når man spiser.
Smerterne kan være lokaliseret i kæbeleddet, eller det kan skabe smerter, som oftest vil være lokaliseret til tindingen eller den ene side af ansigtet.
Nogle oplever også decideret hovedpine, som vedligeholdes af skæv kæbefunktion.

kæbe smerter

På klinikken kan vi tilbyde specialiseret fysioterapi til behandling af kæbeleddet og ovennævnte symptomer.

Fysioterapeut Jonni Andersen og Line N. Pallisgaard er blandt regionens få fysioterapeuter, som har speciale inden for behandling af kæbeleddet.

Jonni Andersen
Fysioterapeut & Akupunktør
Line N. Pallisgaard
Fysioterapeut

Kæbeleds teknikker

Behandlingen af kæbeleddet er baseret på flere komponenter, da det oftest er nødvendigt for at blive symptomfri og skabe fri bevægelse i leddet.
Behandlingsteknikkerne består af manuel ledmobilisering, bindevævsstræk og muskulær påvirkning. Jonni Andersen anvender også akupunktur i nogle tilfælde.
Behandlingsteknikkerne er i princippet udviklet til alle former for kæbeledsproblematikker.

Kæbeleddet og den øvre del af nakken arbejder sammen i flere forskellige bevægelser. Derfor kan det godt være, at en del af årsagen til ens kæbeledsproblemer skal findes i nakken. Dette screener fysioterapeuterne for, når man kommer til 1. konsultation, hvor man bliver grundigt undersøgt, diagnosticeret og får udarbejdet en behandlingsplan.

Priser

Er du medlem af sygeforsikringen ‘danmark’, så er der tilskud på 133 kr. for 1. konsultation og 88 kr. pr. efterfølgende behandling.

Priserne er specialist takster, hvor der ikke gives yderligere tilskud, hvis har henvisning fra lægen.

Hvis du får dækket dine behandlinger af en forsikring, skal du være opmærksom på, at der kan være et max. dækningsbeløb pr. konsultation. Så det kan være, at du får en vis egen betaling. Er du i tvivl, så kontakt klinikken, og sekretærerne kan vejlede dig.

Book tid

Du kan booke tid via vores online booking eller ring ind på  tlf. 98 14 33 33, så finder sekretærerne en tid til dig 🙂