Kæbe- og Ansigtssmerter

Kæbe- og Ansigtssmerter er ofte relateret til dysfunktion i kæbemuskulaturen og/eller kæbeleddet.

Kæbeleddet kan give smerter lokalt i kæben, i tænderne samt referere smerter ud i ansigtet og kan resultere i hovedpine.

Muskulaturen omkring kæben og kæbeleddet består af flere muskelgrupper. Disse muskler er både kompakte og stærke. Derved kan øget spændinger i disse muskler nemt være skyld i både lokale og refererede smerter i mund, kæbe, ansigt og hoved.

-

Kæbeleddet

Selve kæbeleddet sidder lige foran øret og er et todelt led med en bruskskive imellem. Leddets anatomi gør, at man kan lave flerdimensionelle bevægelser med kæben.

Problemer med kæbeleddet kan bl.a. give sig til udtryk ved, at man ikke kan åbne eller lukke munden helt. Man kan have fornemmelsen af at bide skævt, og det klikker eller smerter, når man spiser.

Vi kan hjælpe dig

På klinikken har vi regionens største og mest erfarne kompetenceteam inden for specialiseret fysioterapi til behandling af kæbe- og ansigtssmerter. 

Teamet består af fysioterapeuterne Jonni, Niklas og Rahele, som alle har speciale inden for behandling af kæbe- og ansigtssmerter.

De samarbejder også med flere tandlæger og øre/næse/halslæger i regionen.

Jonni
Jonni
Niklas
Niklas
Rahele
Rahele

Behandling af Kæbe- og Ansigtssmerter

Først og fremmest kommer du en til en grundig undersøgelse ved fysioterapeuten. Her klarlægges om årsagen til dine smerter, ligger i kæbemuskulaturen og/eller kæbeleddet.
Selve behandlingen er ofte baseret på flere komponenter, da det tit er nødvendigt for at blive symptomfri.

Behandlingen kan bestå af manuel ledmobilisering, massage af muskulatur, bindevævsstræk og muskel/led-afspænding. 
Behandlingsteknikkerne er i princippet udviklet til alle former for kæbesmerter, som skyldes dysfunktion i kæbemuskulatur og/eller kæbeleddet.

Kæbeleddet og den øvre del af nakken arbejder sammen i flere forskellige bevægelser. Derfor kan det godt være, at en del af årsagen til ens kæbeledsproblemer skal findes i nakken. Dette screener fysioterapeuten for, når man kommer til 1. konsultation, og fysioterapeuten inddrager behandling af nakken, hvis den er en del af årsagsbilledet. 

Priser

Book tid

Du kan booke tid via vores online booking eller ring ind på  tlf. 98 14 33 33, så finder sekretærerne en tid til dig 🙂

Har du nogle spørgsmål kan du sende en mail til fysioterapeuterne på kontakt@aalborgfysioterapi.dk

Scroll to Top
Vi bruger cookies på aalborgfysioterapi.dk. Cookies anvendes til statistik og nødvendig funktionalitet.