Hovedpineklinikken

I vores hovedpineklinik er der samlet en personalegruppe med special kompetencer og erfaring inden for hovedpine problematikker.

Vil du læse mere om de typer af hovedpine, som vi ser i klinikken, klik her.

Har du brug for hjælp til din hovedpine? – så kontakt hovedpineklinikken på telefon 98 14 33 33, mail kontakt@aalborgfysioterapi.dk eller book direkte online ved at klikke her.

JHS_400x600px.jpg
Julie H. Sørensen,
Specialiseret Fysioterapeut
LNP_400x600px.jpg
Line N. Pallisgaard,
På barsel
mark-400x600-red3.jpg
Mark Rommedal,
Fysioterapeut
NM_400x600px.jpg
Niklas Mortensen,
Fysioterapeut
Certificeret Kliniker i Muskuloskeletal Fysioterapi
NB_400x600px.jpg
Nina Ballesgaard,
Fysioterapeut
rahele-400x600-red.jpg
Rahele Indzere,
På barsel

Spændingshovedpine

En hovedpine form de fleste af os kender, hvor muskelspændinger i form af triggerpunkter giver smerter i hovedet. Dette skyldes såkaldt refereret smerter, det vil sige årsagen sidder i nakkemuskulaturen som overspænder, men smerterne sidder primært i hovedet.
Årsagen til at musklerne spænder kan være mange. Musklerne gør kun hvad de får besked på, så der ligger altid en bagvedliggende årsag til øget muskelspændinger.
Årsagerne kunne f.eks. være dårlig holdning, forkerte eller ensidige arbejdsstillinger, overbelastning, mangel på bevægelse, stress, bivirkninger fra medicin etc.

Nakkerelateret hovedpine

Hovedpine som opstår på grund af problematik i nakkeleddene, også kaldet cervikogen hovedpine.
Her oplever man ofte en stivhed i nakken, og der er nedsat bevægelighed i en eller flere retninger. Nakken er dog generelt meget fleksibel i leddene, så nogen gange opdager man ikke selv stivheden, da andre led har taget over for de stive led. Denne ubalance skaber dog kun flere problemer på sigt.

Kæberelateret hovedpine

Hovedpine som opstår på grund af problematik i kæbeleddet. Vi har også kæbespecialister i teamet, som med succes behandler de mekaniske problemer, som kan opstå i kæbeleddet.
Du kan se nærmere info om denne behandling ved at klikke her.

Migræne

Migræne er der flere årsagsforklaringer bag, men reelt ved man ikke endnu eksakt, hvad der giver folk migræne.
Man deler migræne op i med og uden aura. Aura betegnelse gives, hvis man under anfaldene får midlertidig påvirkning af en eller flere af følgende symptomer: Synsforstyrrelser, føleforstyrrelse og sprog/tale problemer.
Selve migrænen kan ikke behandles med fysioterapi, men fysioterapi kan nogle gange nedsætte frekvensen af migræne anfaldene, da de kan trigges af muskelspændinger, og uhensigtsmæssig bevægelse i nakke- og kæbeled. Så oplever du en øget frekvens af dine migræne anfald, kan det være en god ide at kontakte os.

Klyngehovedpine

Klyngehovedpine er en intens og voldsom hovedpineform. Den kræver medicinsk behandling, når anfaldene kommer. Der er ikke nogen entydig forklaring på årsagen bag klyngehovedpine, og denne hovedpineform kan ikke behandles direkte via fysioterapi.
Nogle oplever dog at muskelspændinger og stivhed i nakken kan være med til at øge frekvensen af anfaldene, og derved kan fysioterapi indirekte måske afhjælpe dette.

Tinnitus

Har man tinnitus vil det være relevant at blive undersøgt af egen læge og evt. øre/næse/halslæge for at sikre sig det ikke skyldes problemer i selve øret.
En kendt årsag til tinnitus er dog, at det kan trigges af muskelspændinger i den øvre del af nakken og/eller ledproblematikker i de øverste nakkeled. Disse ting kan med succes behandles med fysioterapi.

Piskesmæld / whiplash

Følgevirkninger af at være udsat for piskesmældstraume kan være hovedpine og nogle gange også tinnitus. Årsagen til disse gener sidder ofte i nakkeregionen på grund problematikker i muskulatur, nakkeled og måske kæbeleddene. Vi ser mange piskesmældsramte i klinikken, og heldigvis kan de fleste kureres for deres symptomer.

Andre årsager til hovedpine

Eksempler på andre årsager til hovedpine:

Åbningstider

Mandag
07:00 -
18:00
Tirsdag
07:00 -
18:00
Onsdag
07:00 -
18:00
Torsdag
07:00 -
18:00
Fredag
07:00 -
16:00
Lørdag
Lukket
Mandag
Lukket

Telefontid

Mandag – Fredag : 08:00 -15:00
© 2020 - Aalborg Fysioterapi | All rights reserved
Vi bruger cookies på aalborgfysioterapi.dk. Cookies anvendes til statistik og nødvendig funktionalitet.