Shockwave Klinik Aalborg

Hos Shockwave Klinik Aalborg møder du en fysioterapeut med speciale inden for behandling med shockbølger, trykbølger og laser.

Ved første fremmøde benyttes ofte ultralydsscanner i undersøgelsen for nøjagtigt at identificere de påvirkede strukturer, og dermed vælge hvilken behandlingsstrategi vil være mest effektiv.
I flere tilfælde viser det sig, at en kombinationsbehandling med brug af mere end ét apparat i behandlingen, vil have den bedste og mest optimale effekt.

I klinikken benytter vi kun det bedste udstyr på markedet. Udstyret bliver kontinuerligt opdateret, når der kommer dokumenteret viden om bedre og opgraderet apparatur.

Ved behandling i Shockwave Klinik Aalborg er det ikke unormalt, at man kan mærke tydelig bedring allerede efter første behandling. Man skal dog forvente minimum 3 behandlinger for at skabe en længerevarende effekt. Ved mere kroniske problematikker kan der forventes op til 6-12 behandlinger.

Behandlingsområder

Shockbølger, trykbølger og laser kan i mange tilfælde skabe en hurtig og mærkbar effekt på selvom akutte som kroniske lidelser. 

Det er en dokumenteret behandlingstilgang med multiple studier bag.
Behandlingen er uden negative bivirkninger. Det er kun under behandlingen med shockbølge og trykbølge, at man må forvente en vis smerte i de minutter behandlingen foregår.

Du kan nedenfor se en liste med eksempler, hvor behandlingen ofte har god succes. Listen er dog ikke udtømmende, men giver et godt overblik omkring virkeområder.

Daglig leder

Mark er den faglige ansvarlige og primære behandler i Shockwave Klinik Aalborg.

Han er uddannet fysioterapeut i 2015, og har stor erfaring samt specialiseret uddannelse i brug af shockbølge, trykbølge, laser og ultralydsscanning i behandlingen.

Mark følger kontinuerligt med i den nyeste forskning og litteratur på området, og er en del af Dansk Selskab for Klinisk ESWT.

Priser

 PrisTilskud fra ‘danmark’
1. Konsultation506,72 kr.133 kr.
Opfølgende behandling322,19 kr.88 kr.

Ovenstående priser er med alt inklusive i brug af apparatur i behandlingen.

Er du medlem af Sygeforsikringen ‘danmark’, får du tilskud til behandlingen. Klinikken indberetter elektronisk til ‘danmark’.

Der er direkte adgang til Shockwave Klinik Aalborg. Det vil sige, at det ikke er nødvendigt med en lægehenvisning.

Priserne er specialist takster, hvor der ikke gives yderligere tilskud, hvis har henvisning fra lægen.

Apparatur til rådighed i Shockwave Klinik Aalborg

Videodemonstration af en shockbølge behandling

Her kan man se en lille video af, hvordan en shockbølge behandling foregår. I dette eksempel handler det om behandling af en springfinger.

Nærmere information omkring klinikkens apparater

Shockbølge (ESWT)

Klinikken tilbyder Fokuseret Shockbølge, også benævnt ESWT (Extracorporeal ShockWave Therapy).

Behandlingen virker ved, at apparatet laver shockbølger, som er kraftige og fokuseret inden for et lille område.

Shockbølgerne påvirker vævet lokalt og kan bl.a. løsne op i arvæv, kronisk betændelse og eventuelle forkalkninger.

Selve behandlingen giver nogen smerter, mens den foregår. Til gengæld er behandlingen kortvarig og effektiv.

Trykbølge (RSWT)

Klinikken tilbyder Radierende Trykbølge, også benævnt RSWT (Radial Shockwave Therapy).

Behandlingen virker ved, at apparatet laver trykbølger, via gentagne slag, ned i området. Dette kan nedbryde arvæv, kronisk betændelse og løsne op i stramt væv. Samtidigt stimulerer det til øget blodcirkulation i området, så kroppens egen helingsproces boostes.

Selve behandlingen giver nogen smerter, mens den foregår. Til gengæld er behandlingen kortvarig og effektiv.

Laser (HPLT)

Klinikken tilbyder High Power Laser behandling, også benævnt HPLT (High Power Laser Treatment).

Tidligere lå lasereffekten nede på 500 mW, men med den nye teknologi udvikling og forskning, har klinikken nu en high power laser med en effekt på 25 W. Det vil sige 50 gange så kraftig som de tidligere laserapparater.

Mere power giver i teori og praksis bedre resultater i behandlingen. Laseren når dybere i vævet og kan påvirke strukturer helt ind til knoglen, hvis ønsket.
Samtidig anvender klinikkens laser forskellige bølgelængder som giver bedre påvirkning af de forskellige typer væv i området, såsom bindevæv, muskler, ledbånd, knogler og sener.

Ultralydsscanner

Klikken tilbyder ultralydsscanning af alle led, sener og muskelstrukturer.

Klinikkens scanner er specielt designet til scanning af bevægeapparatet, og skabe optimale billeder af disse strukturer.

Scanningen varetages af fysioterapeut med speciale uddannelse inden for ultralydsscanning.

En ultralydsscanning er et godt undersøgelsesredskab for fysioterapeuten, som giver muligheden for at kigge ind under huden.

Her kan scanningen vise billede af alle strukturer og skabe et overblik omkring en evt. skades omfang samt hjælpe til at iværksætte den bedste og mest optimale behandlingsplan.

Ultralydsscanning er en dynamisk undersøgelse, fordi man med de billeder, lydbølgerne laver, kan se bevægelserne i forhold til hinanden. Scanner man f.eks. et knæ med ultralyd, vil man kunne se senerne bevæge sig, når man bevæger knæet.

Scroll to Top
Vi bruger cookies på aalborgfysioterapi.dk. Cookies anvendes til statistik og nødvendig funktionalitet.