Forskellen på en fysioterapeutisk løbestilsanalyse og en løbeanalyse fra  løbebutikken?

I løbebutikken foregår en løbeanalyse ved at dine fødder bliver filmet bagfra for at vurdere, om du hyperpronerer eller supinerer med henblik på at sælge en sko. Dette er dog kun toppen af isbjerget. Der er mange flere aspekter, der gør sig gældende, når det drejer sig om at finde frem til den rette løbestil for dig.

Ved Aalborg Fysioterapi laves en fysioterapeutisk løbestilsanalyse, hvor vi filmer vi dig fra top til tå fra mange forskellige vinkler – vi ser hele isbjerget – og bruger 60 min på analysen. Ved at filme dig fra forskellige vinkler har vi langt bedre forudsætninger for at kunne analysere din samlede løbestil.

I en fysioterapeutisk løbestilsanalyse fokuserer vi på bevægekvaliteten i din løbestil og vurderer styrke, stabilitet, bevægelighed og løbeteknik – herunder rytme, holdning og kadence.

Vi ser på, om der er optimeringspotentiale i forhold til din nuværende løbestil, og om der er årsagssammenhænge mellem eventuelle nuværende eller tidligere skader. Dette kunne være et behov for såler i sko og/eller en anden løbesko.

Prisen for en komplet fysioterapeutisk løbestilsanalyse er kun 559 kr.

KLIK HER for at booke tid online til løbestilsanalyse. Eller ring/mail ind på 98 14 33 33 og 

Løbestilsanalyserne foretages af en af vores specialister på området: Christoffer Lund og Line N. Pallisgaard.

Løbestilsanalyse til begyndere og øvede

En løbestilsanalyse er gavnlig for alle løbere, hvad end du er nybegynder eller professionel. Enhver løber vil få benefit af at starte et løbeforløb med at få lavet en analyse af sin løbestil.

En løbestilsanalyse kan hjælpe dig til at finde de rette sko, som matcher din løbestil. Den kan hjælpe dig godt i gang med at løbe, og den kan ikke mindst hjælpe dig med at undgå skader.

En løbestilsanalyse er ligeledes god for dig, som gerne vil optimere din løbestil, eller dig som har oplevet skader – enten på grund af forkert løbestil eller forkerte løbesko og gerne vil undgå løbeskader i fremtiden.

Fysioterapeutisk løbestilsanalyse

I en fysioterapeutisk løbestilsanalyse bliver du videofilmet fra forskellige vinkler på vores løbebånd, og hvis det er relevant, kan du følge med ‘live’ på vores 40″ store fladskærm. Det er vigtigt, at du husker at medbringe løbesko og løbetøj (helst shorts og T-shirt).

En løbestilsanalyse tager cirka en time. Der bliver blandt andet spurgt ind til:

 Hvad er dit mål med analysen?

 Har du eller har du haft nogle løbeskader?

 Hvad er dit løbepensum?

 Har du nogle specifikke mål med dit løb?

På baggrund af analysen laver vi sammen en plan for, hvilke tiltag der skal til for, at du kan nå i mål med dine mål. Det kan være alt fra træningsvejledning, løbetekniske øvelser til specifikke træningsøvelser.

Hvis du er i tvivl om, hvilke løbesko der er optimale for dig, så tag gerne flere forskellige par løbesko med, og så finder vi sammen dem, der passer bedst til din løbestil.

Hos Aalborg Fysioterapi tilbyder vi en komplet fysioterapeutisk løbestilsanalyse for  kun 559 kr. – og du kan KLIKKE HER for at booke tid til løbestilsanalyse.