Peyronies sygdom

Aalborg Fysioterapi er en af de få privatklinikker i Jylland, som har erfaring og ekspertise i behandling af Peyronies sygdom med fokuseret shockbølger, også kaldet ESWT.

Konsultation foregår under diskrete og professionelle forhold, hvor der afsættes god tid til samtale, vurdering og behandling.

Hvad er Peyronies sygdom?

Peyronies sygdom bliver også kaldt en ‘Krummerik’.
Det er en betændelseslignende tilstand i svulmelegemerne i penis, som opstår i form af en eller flere plak-knuder, uden nærmere årsag.
I den første fase af sygdommen opstår et ømt og måske hævet område på penis, som under rejsning kan give anledning til smerte. Den reaktive proces brænder oftest ud i løbet af et års tid og heler op under dannelse af arvæv.

Da arvævet trækker sig sammen og bliver ueftergiveligt, vil penis under rejsning trække skævt, deraf kommer betegnelsen Krummerik.
Skævheden kan være til en af siderne, op eller ned. Det afhænger af knudernes placering.
Graden af skævhed kan variere meget. En skæv penis behandles dog først, når den betændelseslignende første fase er slut.

Man skelner mellem to typer skævheder af penis

1 – En medfødt krumning af penis.

2 – En erhvervet tilstand kaldet induratio penis plastica eller Peyronies sygdom.

Sidstnævnte drejer sig om en ufarlig betændelseslignende tilstand. Den begynder typisk med smerter og ømhed i penis, mest udtalt ved rejsning, og som derfor kan påvirke nydelsen/funktionen ved sex.

Shockbølgebehandling med dokumenteret effekt

Det er muligt, at behandle Peyronies sygdom med fokuseret shockbølge behandling. Behandlingsmetoden er dokumenteret i flere kliniske forsøg. 

Selve behandlingen foregår med et shockbølgeapparat, som bliver brugt direkte på området af penis, hvor er arvæv/plak-knuder. Behandlingen skaber en lokalt øget blodcirkulation og modulation på plak-knuderne.

Shockbølgebehandlingen er uden bivirkninger.

Behandlingen skal udføres minimum 5 gange, og i nogle tilfælde op til 10 gange.

Fokuseret shockbølge behandling afhjælper især smerterne ved erektion og samleje, så man får optimeret livskvalitet på dette område.
Behandlingen kan ikke fjerne skævheden, men giver gennemsnitlig en reducering af krumningen med ca. 25 grader.

Behandlingen kan effektiviseres med supplerende behandling hjemme, hvor man udspænder vævet væk fra krumningens retning. 

Specialiserede fysioterapeuter

Fysioterapeut Bitten Aa. Enghave og Kasper O. Møller forestår behandlingen på klinikken. De er certificerede behandlere via specialeuddannelse tilrettelagt af overlæge Peter Lyndorf, www.lyngdorf.dk

-

Priser

Scroll til toppen
Vi bruger cookies på aalborgfysioterapi.dk. Cookies anvendes til statistik og nødvendig funktionalitet.