GLA:D træning

Hvad er GLA:D?

GLA:D er et tilbud til folk med ondt i knæ og hofter om uddannelse og træning, der bygger på den bedst tilgængelige forskning og praksis.

Hvorfor GLA:D?

De kliniske visitationsretningslinjer for patienter med knæartrose (slidgigt i knæet) anbefaler, at alle med ondt i knæ eller hofter gennemgår uddannelse og træning samt vægttab ved behov.

Hvem henvender GLA:D sig til?

Til alle med ondt i knæ og/eller hofte.

-

En kort introduktion til GLA:D

I Sverige er en tidlig indsats bestående af patientuddannelse og træning indført i store dele af landet, og flere end 200 fysioterapeuter har gennemgået uddannelse i konceptet. Patientdata samles i et nationalt register, og initiativet kan derfor evalueres med hensyn til patientens oplevelser og omkostninger i samfundet.

Godt Liv med Artrose i Danmark (GLA:D) repræsenterer et lignende dansk  evidensbaseret initiativ følgende de eksisterende anbefalinger for behandling af knæ- og hofteartrose, samtidig med at den tilhørende database for første gang giver mulighed for at følge patienter med artrose i knæ og hofte fra symptomdebut.

 

-

Træningsform

Neuromuskulær træning (NEMEX) bygger på biomekaniske og neuromuskulære principper og fokuserer på, hvordan det artroseramte led belastes.
Formålet er at optimere belastningsforholdene i leddet, og at gennemføre træningsøvelser med god kvalitet. Patienten deltager i holdtræning, og helst 16 gange på otte uger. Træningsprogrammet tilpasses den enkelte ud fra funktionsniveau og mål.
Alle patienter kan deltage i træningen, og selv den i forvejen rimeligt aktive patient bliver udfordret med henblik på kvalitet og kontrol i øvelserne.
Efter træningsforløbet bør patienten opfordres til at fortsætte træningen og følge principperne fra GLA:D-kurset hjemme. Træningen i GLA:D skal suppleres af den generelle anbefaling om minimum 30 minutters fysisk aktivitet om dagen.

Scroll to Top
Vi bruger cookies på aalborgfysioterapi.dk. Cookies anvendes til statistik og nødvendig funktionalitet.