Ultralydsscanning

Aalborg Fysioterapi tilbyder ultralydsscanning af alle led, sener og muskelstrukturer.

Vores scanner er specielt designet til scanning af bevægeapparatet, og skabe optimale billeder af disse strukturer.

Scanningen varetages af fysioterapeut med speciale uddannelse inden for ultralydsscanning.

En ultralydsscanning er et godt undersøgelsesredskab for fysioterapeuten, som giver mulighed for at kigge ind under huden.

Her kan scanningen vise billede af alle strukturer og skabe et overblik omkring en evt. skades omfang.

Ultralydsscanningen bruges bl.a. i de situationer, hvor man kan være i tvivl om, hvilke strukturer der er blevet beskadiget, og/eller skal vurdere skadens præcise omfang for at kunne tilrettelægge det mest optimale behandlingsforløb.

Afspil video

Ultralydsscanning er en dynamisk undersøgelse, fordi man med de billeder, lydbølgerne laver, kan se bevægelserne i forhold til hinanden. Scanner man f.eks. et knæ med ultralyd, vil man kunne se senerne bevæge sig, når man bevæger knæet.
Ultralyd er derfor oplagt til sports-, overbelastnings- og/eller slidskader i bevægelsesapparatet.

Det kræver ingen forudgående henvisning for at komme til en ultralydsscanning, du kan bare booke en tid.

Pris

Hvor kan en ultralydsscanning bruges?

Som nævnt kan en ultralydsscanning bruges på led, sener og muskelstrukturer. Her nedenfor er det givet nærmere forklaring omkring de enkelte kropsregioner, som vi kan scanne i klinikken. Klik på overskrifterne for at få uddybende information.

Ved en ultralydsscanning af skulderen kan fysioterapeuten se alle strukturer omkring skulderleddet. Det vil sige sener, ledbånd, muskler, slimsække og knoglestrukturer.

Mange gange er skuldersmerter forbundet med bestemte bevægelser, og der er ultralydsscanningen sublim, da den kan scanne under bevægelse, og derved se, hvad der sker i den bevægelse, man får ondt.

Mange kender til begreberne tennisalbue og golfalbue. Årsagerne til disse smerter kan være flere, og der kan ultralydsscanningen være med til at vurdere hvilken type skade, som man har pådraget sig.

Scanningen kan vise alle strukturer omkring albuen, det vil sige sener, ledbånd, muskler, nerver, kar, slimsække og knoglestrukturer.

Mange gange er albuesmerter forbundet med bestemte bevægelser, og der er ultralydsscanningen sublim, da den kan scanne under bevægelse, og derved se, hvad der sker i den bevægelse, man får ondt.

En ofte brugt diagnose for håndledssmerter er seneskedehindebetændelse eller carpal tunnel syndrom. Her kan ultralydsscanningen være med til at afklare om det er den korrekte diagnose, eller om der lægger andre årsager bag smerterne.

Scanningen kan vise alle strukturer omkring håndleddet og i hånden.
Det vil sige sener, ledbånd, muskler, nerver, kar, seneskeder og knoglestrukturer.

Mange gange er håndled og håndsmerter forbundet med bestemte bevægelser, og der er ultralydsscanningen sublim, da den kan scanne under bevægelse, og derved se, hvad der sker i den bevægelse, man får ondt.

Ønsker man at få scanningsbilleder af sin rygsøjle, så er ultralydsscanning ikke det rette valg. Her anbefales anden billedediagnostik. Hør egen læge herom.

En ultralydsscanning i nakke og rygregionen kan dog vise alle de overfladiske strukturer, såsom muskler, sener og bindevæv.

Så scanningen kan f.eks. bruges til, at få vished om man har fået en fibersprængning i ryg eller nakkemuskulaturen.

Ultralydsscanning af bækkenled kan undersøge om der er væske i/omkring leddet, betændelsesreaktion og/ellers skade på ledbånd.

Hofte og lyskeregionen kan også undersøges via ultralydsscanning.
Skal dog her være obs på, at scanningsbillederne kun bliver tydelige i denne region ved slanke personer.
I modsat fald anbefales anden billedediagnostik. Hør egen læge herom.

Scanningen kan vise alle de overfladiske strukturer omkring hofte/lyskeregionen. Det vil sige sener, muskler, nerver, kar og slimsække .

Ved en ultralydsscanning af knæet kan fysioterapeuten se alle strukturer omkring knæleddet. Det vil sige sener, ledbånd, muskler, knæskal, slimsække og ydre kant af menisk.

Mange gange er knæsmerter forbundet med bestemte bevægelser, og der er ultralydsscanningen sublim, da den kan scanne under bevægelse, og derved se, hvad der sker i den bevægelse, man får ondt.

Den hyppigste skade i ankelregionen er forstuvninger. Her kan en ultralydsscanning hurtigt være med til at vurdere skadens omfang.
Det vil sige om der er sket skade på ledbånd, knogle, nerve, sener eller seneskeder.

Diagnosen hælspore har mange nok hørt om. Årsagen til hælsmerter kan dog være mange forskellige.

Her er ultralydsscanneren et godt redskab til at få overblik omkring årsagen til smerterne, og hvilke strukturer der er påvirket.

Ved en ultralydsscanning af fod og hæl kan fysioterapeuten se alle strukturer, såsom seneplade, sener, ledbånd, muskler, slimsække og knoglestrukturer.

Ultralydsscanneren er rigtig god til at undersøge muskler og sener i hele kroppen.

Her kan scanningen afklare om der sket en skade på en muskel eller sene, f.eks. en fibersprængning, en seneoverrivning eller om der lægger betændelse omkring vævet.
En anden årsag til smerter kan være kalk/bruskaflejringer i vævet, hvilket også kan ses på en ultralydsscanning, og samtidig se under bevægelse om disse aflejringer er skyld i, at strukturerne kommer i klemme under bevægelser.

En af de største sener i kroppen er achillessenen, hvor ultralydsscanneren er sublim til at skabe et overblik omkring senes tilstand.

-

Har du nogle spørgsmål inden du bestiller tid til ultralydsscanning, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 98143333 eller kontakt@aalborgfysioterapi.dk

Scroll to Top
Vi bruger cookies på aalborgfysioterapi.dk. Cookies anvendes til statistik og nødvendig funktionalitet.